Συμμετοχή σε προγράμματα eTwinning

image

Φέτος το σχολείο μας συμμετέχει σε δύο eTwinning. Το eTwinning είναι μια Eυρωπαϊκή δράση μέσω της οποίας σχολεία από διαφορετικές Eυρωπαϊκές χώρες, χρησιμοποιώντας εργαλεία Τεχνολογίας Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), συνεργάζονται ώστε να αποκομίσουν παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη. Η δράση eTwinning δίνει στα σχολεία την ευκαιρία να μάθουν μαζί, να μοιραστούν τις απόψεις τους και να δημιουργήσουν καινούργιες φιλίες. 

Στο πρώτο πρόγραμμα συμμετέχουν σχολεία της Ελλάδας και το θέμα του είναι PHYSIS Lab: The art of nature. Στόχος του συγκεκριμένου έργου είναι οι μαθητές να γνωρίσουν το φυσικό περιβάλλον της αυλής τους αλλά και της γειτονιάς τους και μέσα από συνεργατικές δράσεις θα γνωρίσουν παράλληλα και το φυσικό περιβάλλον των άλλων σχολείων και περιοχών. Μέσα από τη συνειδητοποίηση της αξίας των φυσικών υλικών και πόρων επιδιώκουμε την καλλιέργεια μιας οικολογικής συνείδησης και αγάπης για τα στοιχεία της φύσης. Ας δημιουργήσουμε “φυσικά”!

Το δεύτερο πρόγραμμα έχει τίτλο SEE THE COLORS IN MY HEART και συμμετέχουν σχολεία γενικής εκπαίδευσης αλλά και ειδικής αγωγής από την Τουρκία, Ελλάδα, Βουλγαρία, Σλοβακία, Ρουμανία και Ισπανία. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα τέχνης, όπου οι μαθητές έρχονται σε επαφή με γνωστούς ζωγράφους και τα έργα τους και ενθαρρύνονται μέσα από τις τεχνικές του εκάστοτε καλλιτέχνη να δημιουργήσουν ακολουθώντας την φαντασία τους. Τα προγράμματα πρόκειται να ολοκληρωθούν τον Μάιο.